Direct naar content
  • Auteur

De bemoedigende (of in ieder geval relativerende) woorden van Alyt geven Jordy munitie voor de laatste stap in zijn zoektocht naar het geheim van succesvol beleggen: waar moet je beginnen en hoe groot is de kans dat je je spaargeld écht verliest?

In deze aflevering gaat Jordy te rade bij Ralph Wessels, hoofd beleggingsstrategie bij ABN AMRO MeesPierson. Volgens Ralph vinden de meeste mensen het lastig om op hun handen te blijven zitten als de waarde van hun beleggingen een duikvlucht neemt. Niet iedereen heeft namelijk de stalen zenuwen van Peter Bosz (oud-voetballer en huidig trainer bij Bayer Leverkusen), en eerlijk gezegd is Jordy er niet helemaal gerust op dat hij die wel heeft.

Ralph adviseert mensen zonder stalen zenuwen om beleggen uit te besteden aan een professionele partij. Zij kunnen namelijk een beleggingsdoel helpen bepalen en voor je doorrekenen hoeveel tijd daarvoor nodig is. Belangrijker nog; zo’n partij kan een mandje beleggingen samenstellen met een optimale spreiding in de beleggersportefeuille, zodat pieken en dalen op de koers minder effect hebben. Omdat risico en rendement samenhangen, geeft dat meteen een beeld over het rendement dat je als belegger realistisch kan verwachten.

Beurzen kunnen gestaag klimmen en scherp naar beneden duiken. Maar als je de geheimen van succesvol beleggen kent, hoeft dat je geen nachtrust te kosten. Dus:

  • Laat je goed informeren
  • Beleg met geld dat je kunt missen
  • Bewaar de rust
  • Beleg voor de lange termijn

De Beleggingsstrategie

Elk halfjaar publiceren we een uitgebreide beleggingsstrategie met beleggingsthema’s uitgelicht in verdiepende artikelen, geschreven door onze beleggingsexperts. Wilt u tussendoor ook een update op de strategie? Lees dan de maandelijkse updates.

Bekijk Het Geheim van Succesvol Beleggen

Beleggen is eng, sparen is veilig én van beleggen moet je heel veel kennis hebben. Zo hebben de meeste mensen het geleerd. En dus staat er meer geld dan ooit op de Nederlandse spaarrekeningen. Maar is beleggen echt zo eng?

Beleggen brengt risico’s met zich mee

Beleggen kan interessant zijn, maar brengt risico’s met zich mee. U kunt (een deel van) uw inleg verliezen. Het is goed om u hiervan bewust te zijn. Beleg daarom met geld dat u overheeft naast uw buffer voor onvoorziene uitgaven. Wij adviseren u alleen te beleggen in beleggingsproducten die aansluiten bij uw kennis en ervaring.

Heeft u een vraag?

De specialisten van ABN AMRO MeesPierson komen graag met u in contact.