Direct naar content

Frank van den Bruele (Hotel & Wellness Zuiver): 'Constante vernieuwing is cruciaal'

Gepubliceerd op:
3 min. leestijd

Per toeval werd Frank van den Bruele eigenaar van Hotel & Wellness Zuiver. Samen met het personeel maakte hij een succesvolle nieuwe start met het wellnesscentrum in het zakencentrum van Amsterdam.

Door:

'Ondernemen zit in de familie’, vertelt Frank van den Bruele (58). ‘Mijn vader was bakker en mijn moeder stond in de winkel. Thuis ging het vaker over de zaak dan over andere dingen. Na mijn studie fysiotherapie wilde ik al ondernemen, maar de tijd was er nog niet rijp voor.’ Dus was het belangrijk om oren en ogen open te houden voor kansen. ‘Als je nieuwsgierig blijft, komt er altijd iets langs. Dan moet je een beetje risico nemen en lef tonen.’ Ondernemen geeft hem energie, vertelt hij. ‘Ik ben ervan overtuigd dat als je ergens energie in stopt, het ook altijd energie oplevert. Dat zeg ik ook tegen mijn kinderen.’ En jawel: de ondernemersmentaliteit sloeg over op de volgende generatie. ‘Een van mijn zoons heeft nu twee horecazaken in Amsterdam.’

Transformatie

Toch volgde Van den Bruele aanvankelijk een ander pad. Na een studie fysiotherapie bleek daar weinig werk in te krijgen. Via een baan in de Bredase horeca werd hij manager van een hotel in Breda. ‘De eigenaar van het pand was een in München werkzame arts en die zag in mij een ondernemend type. Hij vroeg me in zijn praktijk in München te komen werken.’ Hier maakte hij kennis met de rijke Duitse spa-traditie en opende hij later een eigen revalidatiecentrum. ‘In Duitsland combineren ze wellness vaak met fysiotherapie’, legt hij uit. Hij bleef er twaalf jaar. Na zijn terugkeer in Nederland zorgde een toevallige ontmoeting met een oud-stagiaire ervoor dat hij aan de slag ging in de Amsterdamse wellness-wereld. Zo kwam hij via-via in contact met Zuiver. Het bedrijf stond er na een verbouwing financieel slecht voor en Van den Bruele kreeg het verzoek om een reorganisatie te leiden, maar hapte niet direct toe. ‘Je maakt dan weken van tachtig uur en dat zag ik niet zitten. Ik wilde er zijn voor mijn kinderen.’ Uiteindelijk deed hij het toch. ‘Toen ik hier kwam, voelde ik meteen de potentie en mijn handen begonnen te jeuken. Dit moest gewoon weer een gezond bedrijf worden.’ Dat lukte. Met het personeel zette hij de schouders eronder en reorganiseerde hij de huidige spa, waarvan hij de eigenaar werd.

Blijven vernieuwen

Hotel & Wellness Zuiver ligt tussen de Zuidas en het Amsterdamse Bos. De combinatie van natuur en stad speelt een belangrijke rol in het succes. ‘Als mensen binnenkomen, moeten ze direct het gevoel hebben in een oase van rust te zijn’, vertelt Van den Bruele. Vanwege de groeiende bezoekersaantallen was uitbreiding van het restaurant nodig. ‘Mensen brengen hier vaak de hele dag door, dus dat hoort bij het concept.’ De keuken werd vernieuwd en het menu aangepast aan de wensen van gasten. ‘Bezoekers zijn hier bezig met hun gezondheid, dus bieden we gerechten met veel eiwitten en weinig koolhydraten. Maar een hamburger en biertje kan natuurlijk ook.’ Nog steeds koestert hij ambitieuze uitbreidingsplannen. ‘We zijn bezig een beautycentrum op te zetten. Constante vernieuwing is cruciaal. We blijven ons ontwikkelen om aan die verwachtingen te voldoen.’

Naam: Frank van den Bruele
Leeftijd: 58
Organisatie: Hotel & Wellness Zuiver

Heeft u een vraag over dit artikel?

De specialisten van ABN AMRO MeesPierson komen graag met u in contact.