Direct naar content

Hoe draag ik bij aan een betere wereld? Het is de kern van het bestaan van onze klanten. Om hun maatschappelijke bijdrage te vergroten, beleggen veel van hen al duurzaam. Tegelijkertijd willen onze klanten steeds vaker weten hoeveel impact ze met duurzame beleggingen kunnen maken. Met ons nieuwe Impact Mandaat hebben we nu het antwoord op die vraag.

Als bank zijn we in staat om onze klanten de weg naar duurzaam beleggen te wijzen. We zetten zaken in gang om de toekomst van onze planeet leefbaar te houden en bij te dragen aan de ‘Sustainable Development Goals’ van de Verenigde Naties. Deze doelen omvatten thema’s die onze klanten – allen maatschappelijke organisaties – nauw aan het hart liggen.

Impact maken

Er wordt dan ook al behoorlijk veel duurzaam door onze klanten belegd. Wat daarbij opvalt, is dat de Religieuze Instellingen in ons klantenbestand twee keer zo vaak voor een duurzame beleggingsportefeuille kiezen dan de Vermogensfondsen, Fondsenwervende Instellingen en Branche- en belangenorganisaties. Wat overigens niet betekent dat deze maatschappelijke organisaties niet duurzaam willen beleggen. Velen denken erover, maar hebben de stap nog niet gezet.

Uniek in Europa

We zagen de roep om te weten wat de toegevoegde waarde van duurzaam beleggen is, de laatste tijd steeds meer toenemen. Vanuit die aanzwellende roep om concrete impact te meten, is het Impact Mandaat ontstaan. Dit nieuwe vermogensbeheermandaat is de meest verregaande vorm van duurzaam beleggen bij onze bank en uniek in Europa. De portefeuille bevat namelijk uitsluitend bedrijven die positief bijdragen aan een betere wereld, dankzij een extra screeningfilter bovenop de door ons gehanteerde ESG-screeningsfactoren.

Bijdragen aan duurzame doelen

Beleggers in het Impact Mandaat ontvangen een vermogensrapportage waarin de thema’s van de Sustainable Development Goals gerubriceerd zijn. Daarin staat exact welk percentage van de portefeuille bijdraagt aan bijvoorbeeld de bestrijding van armoede, toegang tot schone energie en/of maatregelen om klimaatverandering tegen te gaan. Eindelijk hebben we een antwoord op de vraag die al heel lang onder onze klanten leeft. Schroom niet om contact op te nemen bij vragen. U kunt vanaf EUR 2,5 miljoen euro in het Impact Mandaat beleggen.

Laat u inspireren!

Tot slot nog even terug naar die belangrijke doelen van de VN. Zelf denk ik ook vaak na over wat ik persoonlijk kan doen om armoede de wereld uit te helpen, ongelijkheid te bestrijden en het klimaatprobleem op te lossen. Ik realiseer me dan eens te meer hoe immens deze belangrijke doelen zijn. Ik heb geleerd dat het makkelijker wordt om bij te dragen als je grote dingen klein en concreet maakt. Met de ‘The lazy person’s guide to saving the world’, doet de VN dat ook. Het heeft mij geholpen de eerste duurzame stappen binnenshuis, buitenshuis en op werk te zetten. Laat u inspireren!

Heeft u een vraag over dit artikel?

De specialisten van ABN AMRO MeesPierson komen graag met u in contact.