Direct naar content
2 min. leestijd

Het team van Robeco QI Emerging Sustainable Conservative Equities zoekt in de vaak volatiele opkomende markten naar beleggingen die een minder beweeglijk koersverloop laten zien.

Beleggers die willen investeren in de snel groeiende economie in van landen als China en India moeten stevig in hun schoenen staan. De snelle groei in die opkomende markten gaat namelijk gepaard met meer risico op faillissementen en volatiliteit. Het team van Robeco QI Emerging Sustainable Conservative Equities zoekt naar defensieve aandelen die op de lange termijn een gedegen groei laten zien.

Slim computermodel

Voor de selectie wordt een slim computermodel gebruikt, gebaseerd op Robeco-onderzoek naar het volatiliteitseffect. Dat toont aan dat een portefeuille met aandelen met een lager risico dan de markt als geheel geen lager rendement hoeft op te leveren. In de portefeuille van Robeco QI Emerging Sustainable Conservative Equities zitten daarom weinig grote e-commercebedrijven,

maar wel kansrijke aandelen uit de financiële en IT-sector. Het fonds biedt beleggers die willen profiteren van de groei in opkomende markten bescherming als die markten volatiel worden. In tijden van sterke groei kan het door de defensieve aanpak wel achterblijven bij de markt. Zo deed het fonds het vorig jaar veel beter dan de index door de onderweging in Chinese e-commerce en informatietechnologie, terwijl het in 2020 daardoor juist tijdelijk achterbleef.

Duurzaam streepje voor

Ook duurzame criteria wegen mee in het selectieproces. Bedrijven die duurzaam ondernemen en bijvoorbeeld weinig CO2 uitstoten hebben een streepje voor. Robeco QI Emerging Sustainable Conservative Equities streeft naar een ESG-score die ten minste 20 procent hoger ligt dan de ESG-score van de brede index voor opkomende markten MSCI Emerging Markets Index. Het fonds is daarmee aantrekkelijk voor beleggers die op zoek zijn naar rendement met iets minder risico, zonder concessies te doen in duurzaamheid.

Fonds

Robeco QI Emerging Sustainable Conservative Equities

Benchmark

MSCI Emerging Markets

ISIN-code

NL0015436080

Heeft u een vraag over dit artikel?

De specialisten van ABN AMRO MeesPierson komen graag met u in contact.