Direct naar content

Gezondheidszorg en farmacie bieden interessante beleggingskansen. Het team van het Janus Henderson Global Life Sciences Fund is zeer bekwaam om de kansen maar ook de risico’s te managen die beleggen in deze enerverende sector met zich meebrengt.

We worden met z’n allen steeds ouder, waardoor wereldwijd het aantal mensen met (ouderdoms-)aandoeningen toeneemt. De investeringen in de gezondheidszorg zijn dan ook hoger dan ooit. Met effect: door de sterke focus op innovatie in de sector worden steeds meer medicijnen en behandelingen ontdekt voor ziekten die voorheen niet te behandelen waren. Het team van Janus Henderson Global Life Sciences Fund speelt in op de beleggingskansen die dat oplevert. Niet alleen kan er meer op medisch gebied, door het gestegen welvaartsniveau kunnen bovendien meer mensen een deel van hun inkomen besteden aan medicijnen en zo hun levenskwaliteit verbeteren. Het fondsteam ziet de kansen, maar doet ook aan gedegen risicoanalyse. Het verschil tussen de goed en slecht presterende aandelen in de sector is namelijk groot. Ruim 90 procent van de medicijnen strandt in de fase met klinische tests en bereikt nooit de markt.

Medici in het fondsteam

Met de focus op biotech, medicijnontwikkeling en medische technologie kiest het fonds voor aandelen in de meest innovatieve delen van de sector. Diverse leden van het fondsteam hebben een medische opleiding, wat helpt om het potentieel van nieuwe medicijnen en therapieën te beoordelen. 

Voordelen van spreiding

Het fondsteam van Janus Henderson Global Life Sciences Fund benut de voordelen van spreiding. Vandaar dat de portefeuille gemiddeld tussen de 80 en 120 aandelen bevat verdeeld over diverse therapeutische gebieden. Toch kan het fonds op korte termijn een meer volatiel koersverloop laten zien dan andere beleggingsfondsen in de sector. Het is aantrekkelijk als aanvulling op de portefeuille van beleggers die willen profiteren van de innovatie in de gezondheidszorg.

Dit beleggingsfonds is beschikbaar in de beleggingsvormen Advies en Zelf Beleggen Plus, maar niet in Zelf Beleggen Basis.

Fonds
Janus Henderson Global Life Sciences Fund

Benchmark
MSCI World Health Care index

ISIN-code
IE00BRJG7840

Heeft u een vraag over dit artikel?

De specialisten van ABN AMRO MeesPierson komen graag met u in contact.