Direct naar content

Financial Focus magazine juni 2022

Private equity

In deze editie staat het Financial Focus magazine in het teken van Private equity, een groeiende beleggingscategorie. In het dossier leest u alles over dit onderwerp en of het een aantrekkelijke aanvulling is. Ook leest u alles over NFT’s, aandelen en de snelle opkomst van crypto’s. Daarnaast worden er drie sportondernemers uitgelicht. Zij vertellen u alles over hoe zij als jonge ondernemer nét dat beetje extra bieden. Vertelt Louise van Deth over haar sleutelmoment en leest u nog veel meer.

Een bloem die tot bloei komt, staat gelijk aan het ontstaan van iets moois. Bij private equity – het thema van dit nummer – sta je mogelijk aan de basis van het ontstaan van iets moois.

De private-equitymarkt is de afgelopen jaren sterk veranderd. Private-equitybedrijven vervullen een essentiële rol in de economie. Meer dan in het verleden draait het om waardecreatie voor de lange termijn. Ook als beleggingsvorm neemt de populariteit van private equity toe. Investeerders gaan samen met alle stakeholders aan de slag om de focus van bedrijven te verscherpen en door processen te verbeteren. Dat gaat dan om IT-infrastructuur, operationele of financiële expertise. Er wordt kapitaal verschaft waarmee nieuwe en bestaande ondernemingen kunnen groeien. En dat is niet alleen goed voor het rendement voor investeerders, maar ook voor het creëren van nieuwe banen. Dat is de kracht van private equity.

Waar professionele beleggers al langer toegang hebben tot deze alternatieve beleggingscategorie, maakt ABN AMRO MeesPierson het ook bereikbaar voor vermogende particulieren. In het dossier op pagina 16 betogen Peter Tummers en Dirk-Jan Schuiten waarom private equity een aantrekkelijke aanvulling op de bestaande portefeuille kan zijn voor beleggers. Ik heb het afgelopen jaar ervaren dat onze klanten dit enorm waarderen en dat de vraag hiernaar is toegenomen, we spelen hier dan ook graag een rol als ABN AMRO MeesPierson.

Als ABN AMRO MeesPierson bieden we onze klanten toegang tot deze doorgaans meer gesloten markt via een speciaal hiervoor opgericht Luxemburgs fonds. Hierin worden bedragen van beleggers verzameld, waarmee vervolgens in één of meerdere internationaal toonaangevende private-equityfondsen wordt belegd. Op pagina 19 leest u meer over de voorwaarden. We blijven dan ook voortdurend kijken naar hoe ons producten- en dienstenpalet voor u als klant aantrekkelijk blijft en hoe we u met onze expertise op meerdere vlakken nog beter van dienst kunnen zijn!

– Maralde van der Kaaden –
Hoofd Private Banking Nederland

Dossier: Private equity

Het sleutelmoment van Louise van Deth: ‘Je bent nooit te oud om iets nieuws op te pakken’

Investeren