Direct naar content
  • Auteur

Steven: ‘Soms gaat iets door het dak, soms werkt het niet. Dat hoort bij ondernemen in het nachtleven. Het is net een relatie, er zit liefde en aandacht in, dat geef je niet zomaar op. Na drie jaar hebben we toch de stekker uit club Claire getrokken. Alles is gestript, de club is weer een totale bouwput, klaar voor het volgende avontuur, dat blijft na vijf zaken nog steeds even spannend.

Ik was nog niet klaar met mijn studie toen ik mijn eerste club opende. Dat waren echt hele andere tijden, ik was alleen maar aan het gaan, nu heb ik veel meer een visie. Vrienden hadden al restaurants en nachtbar. Ik was dol op het nachtleven, werkte bij de Jimmy Woo en wist niet hoe snel ik de studiebanken moest verlaten. Toen er een leuk pand vrijkwam, was Disco Dolly snel een feit. Ik wilde vooral heel veel plezier maken. Ik dronk vijf avonden in de week en kwam niet voor elven mijn bed uit, dat hou je niet vol.

Ik heb geleerd met vallen en opstaan. Nu weet ik dat je zonder gezond en stabiel leven niet goed kan ondernemen. Dat betekent ook dat je de mensen van wie je houdt aandacht moet geven en niet je honderdtien ‘vrienden’ in de stad. Ik eet nu gezond, slaap genoeg, sta elke dag om 7:00 uur fit op en sport zo vaak als ik kan. Plezier maken is nog steeds belangrijk voor mij. Ik onderneem alleen samen met vrienden en mensen die ik leuk vind. We gaan lachend en brullend de dag door, maar achter de schermen zijn we professioneel en wordt er keihard gewerkt.

Alleen kan je niet groeien, daar heb je altijd mensen voor nodig. Hoe meer tenten je opent, hoe belangrijker dat wordt. Het gaat erom dat mensen écht hart hebben voor de zaak. Iets wordt alleen een succes als er liefde, passie en aandacht inzit. Een goede manager is nog geen eigenaar. Een eigenaar en ondernemer is altijd met z’n zaak bezig, maar toch voelt het niet als werk. Alles moet tot in de puntjes kloppen. Als er een slecht biertje wordt getapt, zorg je desnoods zelf voor een nieuwe. Die passie zoeken we. Daarom leiden we jonge, ambitieuze mensen op tot ondernemers. Als runners of barpersoneel echt graag wil en de juiste mentaliteit heeft, dan kunnen ze eigenaar worden van een eigen zaak. Kansen moet je niet alleen pakken, maar ook gunnen.’

feiten

wie: Steven Vermaas

wat: mede-eigenaar van Nieges, Disco Dolly, Bloemenbar, Lolita en club Oliva

Heeft u een vraag over dit artikel?

De specialisten van ABN AMRO MeesPierson komen graag met u in contact.