Direct naar content
  • Auteur

Tesla Motors startte in 2003 en maakt elektrische auto’s, elektrische aandrijvingen en accu’s. Zeven jaar na de oprichting van de onderneming kreeg het bedrijf een notering aan de Amerikaanse technologiebeurs NASDAQ. En het aandeel lijkt tot op heden behoorlijk snel op te kunnen trekken…

Hoewel Tesla Motors al sinds halverwege 2010 beursgenoteerd is, lijkt het aandeel vooral vanaf medio 2013 in beweging te zijn gekomen. In dat jaar waren alle ogen gericht op het Model S dat verschillende prijzen in de wacht sleepte. Ook werd er in 2013 een nieuw model aangekondigd: de Model X.

Hoewel het aandeel sindsdien vooral de weg omhoog heeft gevonden, maakte de koers van het aandeel ook zo nu en dan een flinke smak. Dat gebeurde bijvoorbeeld in oktober en november 2013 toen tweemaal een Model S vlam vatte. In beide gevallen kwamen de eigenaren van de auto’s er overigens zonder kleerscheuren van af.

Ceo Elon Musk liet in een reactie weten dat onderzoek uitwees dat een bezitter van een conventionele auto vijf keer meer risico zou lopen dat zijn auto vlam zou vatten dan een eigenaar van een Tesla. Toch werd Tesla door de aandeelhouders even in de verkoop gezet.

Wat aandeelhouders ook niet weten te waarderen is dat Tesla er een handje van heeft, om afspraken niet na te komen. Zo werden de data waarop nieuwe modellen het licht zouden zien, verschillende malen naar voren geschoven.

Desondanks is het aandeel Tesla voor degenen die al vroeg zijn ingestapt tot nu toe een goede investering gebleken. Het aandeel Tesla laat zien dat groen investeren én goed renderen prima samen gaan.

Heeft u een vraag over dit artikel?

De specialisten van ABN AMRO MeesPierson komen graag met u in contact.