Direct naar content
2 min. leestijd

Het fonds ABN AMRO Walden US Sustainable Equities belegt in ondergewaardeerde maar kansrijke Noord-Amerikaanse aandelen.

Amerikaanse aandelen als Apple, Google en Facebook kunnen rekenen op de aandacht van beleggers wereldwijd. Het fondsteam van ABN AMRO Walden US Sustainable Equities speurt naar iets anders. Zij selecteren aandelen die ten onrechte flink zijn ondergewaardeerd gezien hun werkelijke waarde. Deze aanpak heet value- of waardebeleggen. Het idee: de waarde van kwalitatief goede bedrijven wordt op termijn zichtbaar en dat vertaalt zich dan in een hogere koers.

De beheerder van de portefeuille is Boston Trust Walden, een Amerikaanse vermogensbeheerder die ABN AMRO Investment Solutions hiervoor heeft geselecteerd. Boston Trust Walden is een van de pioniers in ESG-beleggen.

Diverse portefeuille

ABN AMRO Walden US Sustainable Equities gebruikt een waardestrategie om voornamelijk in duurzame Noord-Amerikaanse aandelen te beleggen. Het fonds heeft door die strategie een diverse verzameling bedrijven in portefeuille. Van tractoren landbouwmachinefabrikant Deere & Co en zorgverzekeraar United- Health Group tot softwareontwikkelaar VMware. De ondernemingen worden niet alleen geselecteerd op hun opwaarts potentieel, maar ook op de invloed die ze hebben op milieu en maatschappij.

Risico’s en kansen

Het team van Boston Trust Walden, een van de eerste duurzame fondsbeheerders in de Verenigde Staten, weegt maatschappelijke, milieu- en governancefactoren (ESG) nadrukkelijk mee in het beleggingsproces. Dit helpt om de risico’s én kansen van bedrijven te bepalen op het gebied van duurzaamheid. Zo profiteert het eerdergenoemde Deere & Co van het succes van precision farming, waarbij computergestuurde landbouwmachines beoordelen wat het gewas nodig heeft. Dat verlaag het gebruik van chemische bestrijdingsmiddelen, terwijl het de opbrengst per hectare juist verhoogt.

Raadpleeg het prospectus voordat u een definitieve beleggingsbeslissing neemt. De bovengenoemde voorbeelden zijn niet altijd een belegging in de portefeuille van ABN AMRO Walden US Sustainable Equities.

Heeft u een vraag over dit artikel?

De specialisten van ABN AMRO MeesPierson komen graag met u in contact.