Direct naar content

Financial Focus Magazine december 2020

Het managen van de financiële spagaat

In deze editie van de Financial Focus lees je het open en eerlijke gesprek met kunstenaar Joseph Klibansky, het dossier ‘Financiele Spagaat’ onze eigen specialisten en interviews met drie ondernemers die positief bijdragen aan de wereld.

‘Een goede balans, daar draait het om. Een goed vermogensplan kan al deze vraagstukken in het juiste perspectief plaatsen’

De meeste van onze klanten die ruim de vijftig zijn gepasseerd, bevinden zich in een aangename periode in hun leven. Financieel zijn de schaapjes op het droge. Hun kinderen zijn afgestudeerd en vliegen uit. Zelfs soms al trotse grootouders. Er breekt een tijd aan van minder werken en meer genieten.

Het klinkt allemaal vrij zorgeloos, maar toch vraagt ook deze fase om de nodige oplettendheid. We horen vaak dat deze klanten hun situatie omschrijven als een ‘financiële spagaat’. Niet alleen vanwege de eigen financiële keuzes, maar ook die van kinderen en ouders. U houdt meerdere vliegers in de lucht en moet dat allemaal maar zien te managen: u werkt nog, bent wellicht grootouder én heeft ook nog de zorg voor uw eigen ouders.

Een goede balans, daar draait het om. Een goed vermogensplan kan al deze vraagstukken in het juiste perspectief plaatsen. Thijs Melief, manager Specialisten Vermogensplanning van ABN AMRO en Gordon Doull, hoofd Kenniscentrum VermogensAdvies bij ABN AMRO MeesPierson, nemen u in
het dossier op pagina 16 mee in al deze vraagstukken en bieden hopelijk inzicht om de juiste beslissingen te nemen.

– Choy van der Hooft –
Managing Director

Portretten: Impact met food

Dossier: Het managen van de financiële spagaat

Sleutelmoment: ‘Mijn werk is niet meer te negeren’

1 van de artikelen

Lees hier het vorige magazine

In de editie van september 2020 staat ‘sparen vs. beleggen’ centraal.