Direct naar content

Het ABN AMRO Smart Future Fund sluit aan bij de wens van veel beleggers om een deel van hun vermogen te beschermen tegen neerwaartse risico’s. Het fonds combineert goed gespreide beleggingen met een slim beschermingsmechanisme.

Als belegger profiteert u graag van de kansen op vermogensgroei die een goed gespreide beleggingsportefeuille op de lange termijn biedt. Tegelijkertijd wilt u de tussentijdse koersdalingen die ook horen bij beleggen zo veel mogelijk vermijden. Om tegemoet te komen aan deze wensen ontwikkelde ABN AMRO een fonds dat wereldwijde beleggingen combineert met een slim beschermingsmechanisme. Op deze manier weet de belegger altijd wat de minimale waarde van zijn of haar fondsbelegging is. Het ABN AMRO Smart Future Fund is ideaal voor beleggers die hun vermogen niet volledig willen blootstellen aan grote neerwaartse risico’s.

Beschermingsmechanisme

Het ABN AMRO Smart Future Fund belegt via indexfondsen in een breed scala aan wereldwijde aandelen en obligaties en in liquiditeiten. Het ingebouwde beschermingsmechanisme behoedt de belegger voor neerwaartse risico’s. Wanneer de koersen van aandelen en obligaties sterk schommelen, zet het fondsteam het risicocontrolemechanisme in werking. De blootstelling van het fonds aan aandelen en obligaties wordt dan geleidelijk verlaagd en het belang in liquiditeiten verhoogd. Zodoende daalt het risico van de portefeuille. Keert de rust terug op de financiële markten? Dan belegt het fondsteam weer meer in aandelen en obligaties en bouwt het de liquiditeiten af. Bij opgaande beurzen kan het rendement van het fonds wel achterblijven bij de markt. Dit komt doordat het fonds door het beschermingsmechanisme minder is blootgesteld aan de markt.

Waarde vastklikken

Bijzonder aan het fonds is dat het zelfs een dubbel beschermingsmechanisme heeft. Naast de mogelijkheid het risico af te bouwen, kan het fondsteam ook koersstijgingen vastklikken. Telkens wanneer de portefeuille een nieuw hoogtepunt bereikt, wordt 90 procent van de waarde vastgeklikt. In goede tijden profiteert u dus van de ontwikkelingen op de beurs, terwijl u beschermd bent als de markten minder stabiel zijn. Daarmee is het ABN AMRO Smart Future Fund aantrekkelijk voor beleggers die vermogen op lange termijn willen opbouwen voor bijvoorbeeld pensioen of studie. Beleggers moeten er wel rekening mee houden dat het in stand houden van de bescherming ook nadelen heeft, zo kan het beschermingsmechanisme het rendement van de belegging in het fonds verlagen.

Fonds: ABN AMRO Smart Future Fund

ISIN-code: LU2272248514

Heeft u een vraag over dit artikel?

De specialisten van ABN AMRO MeesPierson komen graag met u in contact.