Direct naar content

Het fonds ABN AMRO Schroder Euro Corporate Sustainable Bonds belegt in een opvallend divers palet bedrijfsobligaties die voldoen aan criteria op het gebied van milieu, maatschappij en bestuur (ESG).

De Italiaanse onderneming Itelyum is voor veel Nederlandse duurzame beleggers waarschijnlijk onbekend. Terwijl haar duurzame impact groot is, want Itelyum zuivert elk jaar liters afgewerkte industriële oliën en oplosmiddelen voor hergebruik. De marges van deze innovatieve recycling zijn vrij hoog en de vraag naar duurzame grondstoffen stijgt. Door de noodzakelijke gespecialiseerde kennis is het niet makkelijk voor nieuwe spelers om de markt te betreden. Dat maakt Itelyum precies het soort bedrijf waar het portefeuillebeheerteam naar zoekt.

Ambitieuze doelen

Het fonds belegt in bedrijfsleningen die noteren in euro’s. Hoewel de nadruk op Europa ligt, zijn ook beleggingen in euroleningen van niet-Europese bedrijven mogelijk, zoals die uitgegeven door General Motors (GM). De Amerikaanse autoproducent stelde recent ambitieuze doelen om voor 2025 dertig elektrische modellen en meer dan 270.000 laadpunten te ontwikkelen. GM investeert de komende jaren 35 miljard dollar in deze doelen, waarvan het een deel ophaalt bij beleggers via obligatieleningen.

Rijp en groen

De portefeuille kan leningen bevatten van wereldwijd opererende bedrijven met een toonaangevende positie op ESG-vlak, maar ook van kleinere, minder bekende bedrijven en bedrijven die vanwege hun geboekte vooruitgang op ESG-gebied aantrekkelijk zijn. Rijp én groen dus. Zo ontstaat een diverse portefeuille met bedrijfsleningen die vanwege de thematische aanpak een mooie aanvulling kan zijn op een doorsnee ESG-portefeuille.

Houd er rekening mee dat dit marketingcommunicatie is. Raadpleeg het prospectus voordat u een definitieve beleggingsbeslissing neemt. De bovengenoemde voorbeelden zijn niet altijd een belegging in de portefeuille van ABN AMRO Schroder Euro Corporate Sustainable Bonds.

FONDS
ABN AMRO Schroder Euro Corporate Sustainable Bonds

BENCHMARK
iBoxx EUR Corporate

ISIN-CODE
LU0979879631

Heeft u een vraag over dit artikel?

De specialisten van ABN AMRO MeesPierson komen graag met u in contact.