Direct naar content
2 min. leestijd

Veeva Systems ontwikkelt speciale software waarmee farma- en biotechbedrijven omvangrijke datastromen kunnen beheren.

De ontwikkeling van medicijnen brengt enorme hoeveelheden data met zich mee. Om de werkzaamheid en veiligheid van nieuwe geneesmiddelen aan te tonen, vinden in verschillende ontwikkelingsfasen tests plaats met vele honderden proefpersonen. Al die data moeten worden opgeslagen en beoordeeld. Het Amerikaanse Veeva Systems ontwikkelt software waarmee farmacie- en biotechbedrijven de digitale bedrijfsprocessen in de cloud kunnen beheren. Een gewild product in een sector die steeds verder digitaliseert. Volgens analisten werkt een ruime meerderheid van deze bedrijven met de software van Veeva.

Data voor toezichthouders

Goed databeheer is cruciaal, niet alleen voor de onderneming zelf, maar ook om data van tests en productieprocessen te delen met de toezichthouders. Een geneesmiddel wordt immers alleen toegelaten indien uit klinisch onderzoek blijkt dat het werkzaam is en geen ernstige bijwerkingen heeft.

Extra modules

Veeva genereert inkomsten met zijn Vault-software, maar ontwikkelt ook extra modules zoals CRM-systemen voor relatiebeheer en modules voor marketingcampagnes die voldoen aan wettelijke eisen in diverse afzetmarkten. Overal gelden namelijk andere eisen aan reclame voor medicijnen. Ook is er een pakket dat helpt bij de samenstelling van dossiers die nodig zijn om goedkeuring te krijgen om een medicijn op de markt te brengen. Bijvoorbeeld volgens de regels van de Amerikaanse Food and Drug Administration (FDA) of het Europees Geneesmiddelenbureau (EMA).

Gereguleerde sectoren

Veeva ziet in de toekomst groeikansen dankzij de ontwikkeling van nog meer modules. Daarnaast verkent de onderneming de kansen in andere sectoren, want de software is ook geschikt voor andere sterk gereguleerde markten. Denk aan voedingsmiddelen, chemie en cosmetica.

ISIN-CODE
US9224751084

FINANCIËLE INFORMATIE
Veeva Systems (Veev)

Heeft u een vraag over dit artikel?

De specialisten van ABN AMRO MeesPierson komen graag met u in contact.