Direct naar content

Financial Focus magazine

Financial Focus Magazines

Kunt u geen genoeg krijgen van Financial Focus? Elk kwartaal verschijnt ook het Financial Focus Magazine, vol inspirerende portretten en uitgebreide artikelen. U kunt hier de artikelen uit de magazines online teruglezen.

Financial Focus Magazines

Kunt u geen genoeg krijgen van Financial Focus? Elk kwartaal verschijnt ook het Financial Focus Magazine, vol inspirerende portretten en uitgebreide artikelen. U kunt hier de artikelen uit de magazines online teruglezen.

Hoe halen we de energietransitie?

In deze laatste editie van het Financial Focus magazine in 2023 hebben we het over emissievrij in 2050. Hoe gaan we dat halen en betalen? December is voor velen een maand van samen zijn met familie, voor goede gesprekken aan de (keuken)tafel. In een extra lang artikel gaan we uitgebreid in op het belang van goede gesprekken over familievermogen. Ook nemen we u mee in de wereld van Cybercrime en hoe u zich daartegen kunt beschermen.

Kopen of verkopen? Kansen en risico’s in vastgoed

In deze editie van het Financial Focus magazine staat de vastgoedmarkt centraal. We analyseren de ontwikkelingen op de vastgoedmarkt en de vraag: hoe rendabel is investeren in vastgoed anno 2023? In ‘Achtergrond’ kijken we naar de kansen (en risico’s) van artificiële intelligentie (AI) ontwikkelingen. Daarnaast hebben we in ‘Portretten’ dit keer drie jonge, talentvolle ondernemers in de spotlight, die via de Informal Investment Services van ABN AMRO MeesPierson aan investeringskapitaal kwamen.

Portretten: 3 x kapitaal via informal Investment Services

Van obligaties tot crypto: de kunst van goede spreiding

Deze editie van het Financial Focus magazine heeft een zomers tintje. Een ultiem zomergevoel is voor sommigen een lange zomeravond op het terras met een goed glas wijn. Dat past goed bij de portretten waar we drie ondernemers uitlichten die van wijn hun vak hebben gemaakt. In ‘Achtergrond’ nemen we reizen onder de loep: welke rol speelt duurzaamheid in onze vakantiekeuzes? Ook nemen we u mee het groeiende aanbod aan alternatieve beleggingen. Van obligaties tot crypto.

Een tweede huis in het buitenland: meer dan een vakantieplek

In deze eerste editie van het jaar staat het Financial Focus magazine in het teken van een tweede huis in het buitenland. Een droom van velen, zeker nu flexibel werken de norm is. Maar de aankoop vraagt om een goede voorbereiding. In Focus leest u alles over dit onderwerp en vindt u aandachtspunten bij het kopen van een tweede huis. Daarnaast worden er drie ondernemers uitgelicht. Zij vertellen u alles over hoe zij bouwen voor de toekomst.

Filantropie: geven met hoofd en hart

Het einde van het jaar nadert. Voor veel mensen is dit een tijd om de balans op te maken. Soms gaat dat heel praktisch over de financiën, maar vaak gaat het ook over reflecteren op het afgelopen jaar en wellicht goede voornemens maken voor het komende jaar. Deze editie staat weer vol met verhalen van mensen die met hun visie, daadkracht, en vrijgevigheid een positieve impact maken op de maatschappij, hoe groot of klein ook.

Ondernemerschap: Veerkracht bij tegenwind

In deze editie staat het Financial Focus magazine in het teken van ondernemerschap, veerkracht bij tegenwind. Onze maatschappij krijgt veel windstoten te verduren. De pandemie, de oorlog in Oekraïne, de energiecrisis, om er een aantal te noemen. De effecten daarvan voelen we allemaal, ondernemers ook. In de portretten worden er drie flexibele ondernemers uitgelicht. Zij vertellen u alles over hoe zij als kwetsbaarheid omzetten in kracht of kansen zien in tegenslag. Ook vertelt Annemarie van Gaal over haar sleutelmoment en leest u nog veel meer.

Private equity

In deze editie staat het Financial Focus magazine in het teken van Private equity, een groeiende beleggingscategorie. In het dossier leest u alles over dit onderwerp en of het een aantrekkelijke aanvulling is. Ook leest u alles over NFT’s, aandelen en de snelle opkomst van crypto’s. Daarnaast worden er drie sportondernemers uitgelicht. Zij vertellen u alles over hoe zij als jonge ondernemer nét dat beetje extra bieden. Vertelt Louise van Deth over haar sleutelmoment en leest u nog veel meer.

Cybercrime

In deze eerste editie van 2022 staat het Financial Focus magazine in het teken van cybercrime. In het dossier leest u alles over Fraude, van veiligheidsregels tot onze aanpak hierin. Daarnaast worden er drie ondernemers uitgelicht. Zij vertellen u alles over duurzaam ondernemen en hoe je de horizon van ouderen kunt verbreden. Vertelt Albert Verlinde zijn sleutelmoment en leest u nog veel meer.

Erfgenamen

In deze laatste editie van het jaar staat het Financial Focus magazine in het teken van erfgenamen. In het dossier leest u alles over nalatenschap, van overdracht tot schenken. Ook komen er kinderen met hun ouder aan het woord. Zij vertellen alles over hun weg naar nalatenschap. Leest u over Eric Kuster zijn sleutelmoment en nog veel meer.

De eeuw van de vrouw

Deze speciale editie van Financial Focus staat helemaal in het teken van vrouwen. Over vrouwen en bankieren leest u alles in het dossier ‘Banking through a gender lens ‘. Daarnaast komen ook drie inspirerende broers en zussen aan het woord die samen ondernemen. Vertelt Barbara Barend over haar sleutelmoment en leest u nog veel meer.

Samen in de juiste richting

In deze editie van Financial Focus staat het thema ‘duurzaamheid’ centraal. Dit thema komt aan bod in het dossier ‘Samen bijdragen aan de toekomst’. Daarnaast komen ook drie inspirerende ondernemers aan het woord die de recreatie-branche verduurzamen. Vertelt strafrechte advocate Bénédicte Fiq over haar sleutelmoment en leest u nog veel meer.

Enerverende Exit-jaren

In deze eerste 2021 editie van Financial Focus staat het thema ‘bedrijfsoverdracht’ centraal. Dit thema komt aan bod in het dossier The Exit Years. Daarnaast komen ook drie inspirerende ondernemers aan het woord die juist in tijd van corona hun onderneming zijn gestart. Vertelt  Sander de Kramer over zijn sleutelmoment en leest u nog veel meer.

Portretten: Starten in tijden van corona

Het managen van de financiële spagaat

In deze editie van de Financial Focus lees je het open en eerlijke gesprek met kunstenaar Joseph Klibansky, het dossier ‘Financiele Spagaat’ onze eigen specialisten en interviews met drie ondernemers die positief bijdragen aan de wereld.

Sparen vs. beleggen

In deze editie van Financial Focus staat het thema ‘Sparen vs. beleggen’ centraal. Dit thema komt aanbod in het dossier Het geheim van succesvol beleggen. Daarnaast ook drie inspirerende Haagsche Ondernemers aan het woord over hun bedrijf, vertelt Won Yip over zijn sleutelmoment en leest u nog veel meer.

Klaar voor het nieuwe normaal

In deze editie van Financial Focus staat het thema ‘Klaar voor het nieuwe normaal’ centraal. Dit thema komt aanbod in het dossier jongeren. Daarnaast ook drie inspirerende ondernemers aan het woord over hun health startup, vertelt Elfi van der Valk over Van der Valk Vitaal en leest u nog veel meer.

De financiële puzzel leggen

In deze editie van Financial Focus staat het thema ‘De financiële puzzel leggen’ centraal. Dit thema komt aanbod in het dossier vermogensplanning. Daarnaast ook drie inspirerende vrouwelijke ondernemers aan het woord over hun onderneming.

In verband met de huidige ontwikkelingen rond Corona zijn sommige artikelen inmiddels helaas gedateerd.